Hjem Udstillingskalender Detaljer - Landsskuet i Herning.

Udstillingskalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Landsskuet i Herning.
Dato:
05.07.2018 - 07.07.2018
Hvor:
Landsskueudvalget -
Kategori:
Kaninudstillinger

Beskrivelse

Torsdag den 5.-6.-7. juli åbnes alle portene for 3 hyggelige dage på Landsskuet i Herning. Udstillingen er åben for alle medlemmer af Danmarks Kaninavlerforening samt selvfølgelig Stampemedlemmer.

Det foregår i stald 24, der er den stald, der ligger længst væk fra Hovedindgangen.

Der præmieres i klasserne M, D og L2. Der dystes om ”Sportsavlerprisen”, ”Jyllandspræmien”, Bedste par og Bedste besætningsgruppe og naturligvis om masser af fine ærespræmier. Klasse D går foran klasse L2 og M ved pointlighed.
Ærespræmier
slutter ved en enkelt 95´er og 94.5 for UA´er. Der vil være rosetter til alle.

Sidste år har der været fokus på slagteproduktion – og da der jo ikke blev udstillet kaniner sidste år, vil vi gerne gøre lidt ud af dette igen i år - både den almindelige og den økologiske, og også den del der handler om selvforsyning. Dervil derfor alle tre dage – blive introduktion af slagteracerne, hvor publikum har mulighed for at høre om dem, sammenligne, og forhåbentlig få svar på deres spørgsmål. Som vi plejer, gøres der meget ud af madopskrifter, en parteret kanin, måske en kanin i gryden, - og som altid har vi kaninskind med, så også den del af produktionen er der fokus på. Selv et lækkert angoraskind har vi skaffet til PR.

Vi vil også fortælle lidt om pasning og pleje afkaniner.Og ikke mindst så hoppes der på livet løs i alle dagene med masser af glade unge og ældre hoppere og kaniner i mange farver.

Det rent praktiske omkring Landsskuet er somfølger: For at få armbånd og dermed gratis adgang til udstillingen i alle dagene, så SKAL man tilmelde navn, adresse, Tlf. nr., Emailadresse + race/racer senest den 18. maj til Lone Arildskov, Høegsvej 32G, 8830 Tjele, eller på Email: mailto: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Navnene kommer derefter i det officielle katalog, og kun udstillere, der er nævnt der, får armbånd, der udleveres, når man afleverer dyrene. Det gælder også Stampeudstillere, her behøver man dog kun at opgive race, hvis man kender den.

Husk! Det er kun udstilleren selv, der får armbånd, ikke resten af familien. Derefter kan man i ro og mag gå kaninerne igennem derhjemme, og selve tilmeldingen med antal kaniner skal først foregå i juni måned. Mere om det i næste nr. af Tidsskriftet. Stadepenge er 60 kr. inkl. afgift til DK for racekaniner og 35 kr. for Stampekaninerne.

Der afregnes ved aflevering af dyrene.

Indsyning af dyr på Landsskuet 2018 sker primært onsdag den 5. juli kl. 13 – 21 fra port 18/19 – følg skiltningen. Indsyning torsdag morgen kl. 7 – 8. Indsyning torsdag vil kun være fra port 20.

Alle kaniner skal igennem dyrlægekontrollen, inden de kommer ind på pladsen. Kaniner, der ikke har været gennem dyrlægekontrollen, vil blive afvist i stalden. Når du kommer med dyrene, skal du medbringe de anmeldelsesblanketter (udfyldte), du har fået tilsendt, samt foder- og vandskåle, men IKKE bedømmelseskort. Vi sørger for at fodre med kaninpiller og vande kaninerne. Men det er ejerens pligt at sørge for, at kaninerne får vand og foder onsdag aften. Mange kaniner har måske haft en lang og varm køretur og trænger til vand, når de ankommer. Der vil være ”Fodrer selv” skilte til rådighed.

Hopperne vil omsorgsfuldt og omhyggeligt sørge for fodring og vanding + fejning under hele udstillingen, specielt hvis det er varmt, vil der blive tjekket vand mange gange i løbet af dagene. Kaninerne bliver bedømt torsdag, og dommere vil i år være: Niels Husum – Egon Severinsen og Per Søndergård

Du får tilsendt skemaer til tilmelding af Bedste par og Bedste besætningsgruppe sammen med anmeldelsesskemaer.

Udpegning af Jyllandspræmien og Sportsavlerprisen foregår umiddelbart efter bedømmelsen er slut.

Der vil være typekonkurrence fredag eftermiddag og lørdag ved middagstid. Udpegning af Bedste par og Bedste besætningsgruppe lørdag sidst på formiddagen.

Uddeling af Jyllandspræmien og Sportsavlerprisen lørdag i ringen hos fårene. Nærmere klokkeslæt følger. Uddeling af ærespræmier og præsentation af de præmierede kaniner starter lørdag ca. kl. 15.

Måske der også er en gættekonkurrence for udstillere og publikum.

Dyrene må ikke forlade burene, før landsskuet slutter officielt. Evt. spørgsmål om udstillingen til Jette Søndergård, Tlf: 29 76 07 52 Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Generalforsamling. Der indkaldes til generalforsamling i dyrskueudvalget i hoppernes spisetelt lørdag kl. 10. Dagsorden ifølge lovene. Husk at

medbringe din ros/kritik og gerne mange gode ideer.

I juni nr. kommer der mere om den endelige tilmelding som skal ske over http://tilmelding.kaniner.dk/Landsskuet2018

Her vil der også være en plan over de forskellige tiltag i løbet af udstillingsdagene

Sted

Arrangør:
Landsskueudvalget