Hjem

Hvid Land - bevaringsarbejde PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Tirsdag, 22. marts 2016 11:50

Danmarks Kaninavlerforening har fået bevilget tilskud fra NaturErhvervstyrelsen til et bevaringsprojekt med Hvid Land, som er en bevaringsværdi dansk husdyrrace, under titlen: ”Hvid Landkanin til selvforsyning”. Der vil i projektet blive udarbejdet en oplysningsfolder om Hvid Land og kødproduktion til selvforsyning, som var det, racen i sin tid blev skabt til.

Yderligere vil der blive oprettet et avlerregister på DK’s hjemmeside over Hvid Land avlere i hele Danmark, der skal skabe overblik over racens udbredelse og facilitere udveksling af avlsdyr mellem avlere for at bevare den genetiske diversitet. Register samt folder forventes at være klar til juni, og vil ligge frit tilgængeligt på DK’s hjemmeside samt være at finde på DK’s udstillinger.

Til projektet efterlyser vi gode billeder af Hvid Land i mange forskellige sammenhænge. Både nye billeder og også gerne billeder af historisk interesse. Så hvis du har noget liggende, så kontakt venligst forfatteren Tine Kortenbach hurtigst muligt på telefon: 40 18 30 49 eller mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . For yderligere information om projektet kan projektleder kontaktes på: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.


.

 

Senest opdateret: Tirsdag, 22. marts 2016 11:53