Danmarks Kaninavlerforening
Hjem

Mistanken i Tjæreborg positiv
Tirsdag, 27. juni 2017 11:32

Mistanken med VHD i Tjæreborg er bekræftet positiv fra Fødevarestyrelsen.
Karantænekortet er opdateret her.

Der har været en mistanke i Karise, men der er heldigvis negativ.

Kommunikationsudvalget


 
Kun kaninudstillingen er aflyst på Landsskuet
Søndag, 25. juni 2017 20:08

Kun udstillingen er aflyst, der bliver hopkonkurrencer som sædvanligt.
Generalforsamlingen er flyttet til sidste halvdel af september og bliver i Herning.

Nærmere i Tidsskriftets september nummer.

Hilsen Landsskueudvalget
Ela


 

 
Begrundet mistanke om VHD i Greve
Tirsdag, 20. juni 2017 13:15

Begrundet mistanke om VHD i en besætning i Greve ved København

En børneinstitution, med et kaninhold på 60 kaniner, i Greve, har meddelt, at tre kaniner er døde. Ved en konsultation hos dyrlægen i Karlslunde konstateredes begrundet mistanke om VHD. Den pågældende dyrlæge har i går, den 19. juni indsendt to af de døde kaniner til analyse hos Veterinærinstituttet. Min samtalepartner i institutionen meddelte, at man har foretaget de nødvendige forholdsregler, og at kanindelen i institutionen er lukket for adgang af institutionens børn og andre personer.

Kommunikationsudvalget


 

 
Opdaterede karantænezoner
Mandag, 19. juni 2017 15:12

Rasmus har lavet et opdateret kort over karantænezoner efter mistanken i Gl. Holte. I kan finde kortet i stor udgave ved at klikke på kortet herover.

Kommunikationsudvalget


 

 
Mistanke om VHD i Gl. Holte nord for København
Lørdag, 17. juni 2017 23:51

En kaninholder i Gl. Holte nord for København har i dag meddelt, at han i den forgangne uge har haft to dødsfald i sit kaninhold. Den første blev gravet ned, og den anden havde de typiske VHD-symptomer, oplystes der ved en samtale. Kaninen blev efterfølgende afleveret hos Dyreklinikken i Trørød, hvor dyrlægen havde mistanke om VHD, og vil desangående indsende den til analyse hos Veterinærinstituttet på mandag, den 19. juni. Kaninholderen har, efter instruktion fra undertegnede, iværksat de fornødne forholdsregler.
Den resterende besætning består af en hun med 4 unger (3 uger gamle), og en ældre han.

Carsten Philipsen
Landsformand

  
Hovedbestyrelsens anbefaling i forbindelse med VHD-udbrud
Mandag, 05. juni 2017 11:01

Hovedbestyrelsen anbefaler at der etableres en zone/område på min. 30 km afstand/radius fra begrundede mistanke om udbrud af VHD, hvor man lukker ned for udstillinger, stævner og samling af kaniner samt køb og salg af kaniner.
Perioden for en sådan lukning af nævnte kaninaktiviteter anbefales at være på mindst 42 dage fra datoen for det seneste udbrud/tilfælde.
Vi følger fortsat situationen.

 
Vaccine mod RHDV-2
Torsdag, 01. juni 2017 23:13

HIPRA Danmark har oplyst mig der er 1000 ERAVAC vacciner bestilt i den sending der kommer i handlen fra tirsdag den 6. Juni. Vaccinen skal bestilles igennem en dyrlæge. Dyrlægen skulle kunne bestille den igennem alle danske apoteker. Vejledende udsalgsprisen der er oplyst fra HIPRA lyder på 525 kr. for et hætteglas á 10 doser, derudover kan der komme diverse gebyr som ligges oven i.

Jeg kan oplyse samtlige lokalformænd under DK har fået en mail tilsendt hvor de opfordres til, at kontakte deres medlemmer for, at undersøge hvor stort behovet er for vacciner i deres lokalforening. Dette skal så meldes tilbage, hvor jeg vil forsøge at få organiseret vaccinerne og få nogle aftaler sat i stand, så der kan igangsættes vaccination hurtigst muligt. Som medlem vil jeg opfordre til man kontakter sin egen lokalformand og giver besked, inden søndag kl.20. Fortæl i den forbindelse hvor mange doser du er interesseret i nu.

Fremover, hvis der er et stort nok behov, vil det i fremtiden være muligt at få hætteglas á 40 doser til Danmark. Det kræver dog et stort antal før HIPRA vil bestille dem hjem. Har man mange kaniner der skal vaccineres, er den jo at foretrække. Fortæl gerne din lokalformand hvor mange af den type du i fremtiden vil være interesseret i. Fra der gives ordre til den type kan være i Danmark vil der gå 1½ måned. Prisen på hætteglas á 40 doser er ikke oplyst der er dog fortalt, at prisen vil være 'lidt' lavere end den med 10 doser.

Hvorfor så sætte det her i gang? Hvis der fremover skal være vacciner til en overkommelig pris og på lageret, så kræver det HIPRA ved hvad der kan afsættes og hvad behovet er. De har indtil nu famlet i blide, ligesom DTU gjorde det sidste år. Jeg har lovet HIPRA at finde ud af hvad behovet er i Danmarks Kaninavlerforening.

Jeg håber mange vil være med, for vores kaniners skyld.

På vegne af vaccinationsgruppen, Michael Christiansen, Aalborg KaninforeningSenest opdateret: Torsdag, 01. juni 2017 23:16
 
Årets ildsjæl 2017

Ved Danmarks Kaninavlerforenings 122. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter lørdag d. 20 maj fik Lene Bjerg Rosendahl fra Skjern-Tarm Kaninavlerforening overrakt foreningens pris for Årets Ildsjæl. Prisen hædrer dem, der har gjort noget helt særligt med igangsættende af nye projekter og tiltag – rigtige ildsjæle.

At Lene er en ildsjæl, er ikke noget nyt. Hun blev indmeldt i Horsens og Omegns Kaninavlerforening i 1999, 13 år gammel, med en stor lyst til kaninhop. 3 år efter var hun kaninhopdommer og har fungeret som sådan lige siden. Ildsjælen vidste sig dog rigtig for alvor, da Skjern-Tarm manglede en kandidat til bestyrelsen. Så skiftede Lene da bare forening. Hun havde nemlig allerede planer om at flytte til Vestjylland, når hun var færdig med sin uddannelse og her ville hun starte kaninhop op, et af de steder, det endnu ikke var så udbredt.

- Og det må vi så sandelig sige hun har gjort. Efter at hun, sammen med sin Lars, havde fået deres første barn Rasmus, overtog de først i 2014 en dejlig ejendom i Haunstrup, med plads til kaniner og kaninhop, både inde og ude. Den 10. august 2014 blev der holdt indflytterstævne i Haunstrup. Siden er det gået slag i slag, Lene og Lars er blevet gift, Rasmus har fået en lillebror, og ejendommen i Haustrup er blandt kaninhoppere døbt ”Haunstrup Hopcenter”. Og det er her Lene en gang ugentlig, på trods af skiftende arbejdstider og to små børn, afholder fællestræning. For det tog hende selvfølgelig ikke lang tid at overbevise en flok af de lokale piger og forældre om, at kaninhop er vejen frem. Og så er Lene for øvrigt stadig medlem af bestyrelsen i Skjern-Tarm, og foreningens hopansvarlige. Så der er gang i årets ildsjæl.


 
Rettelse til repræsentantskabsmappe 2017

Da der desværre er sket en fejl, og siden med noter og underskrifter til regnskabet ikke var med i den første version, er der nu lagt en vversion 2 af mappen til download.
Samtidig er den glemte side 44 a med noter og underskrifter, også tilgængelig for de der har printet den første udgave.

Axmag versionen vil komme online på et senere tidspunkt.

 
Nyt i kommunikationsudvalget
Fredag, 05. maj 2017 13:23

Lisa Hein overtager posten i kommunikationsudvalget, fra Lena Andersen.
Vi takker Lena Andersen for hendes store indsats i udvalget, og byder samtidig Lisa Hein velkommen.

 

 


Senest opdateret: Fredag, 05. maj 2017 13:32
 
Udvalgene for 2017-2018
Søndag, 25. juni 2017 20:34

De nye udvalg gældende for 2017 til 2018 er nu online under "Kontakt DK" og "Udvalg" på Kaniner.dk.
Følgende udvalg har fået ny formand:
- Lovudvalget: Henrik Dyekjær Madsen
- Hopudvalget: Rasmus Bjerner
- Udstillingsudvalget (nyt udvalg): Anton Dam Nielsen


 

 
Ny struktur i Kommunikationsudvalget
Onsdag, 21. juni 2017 08:15

I søndags havde vi møde med Kommunikationsudvalget, hvor der blev lagt rammer for det fremtidige arbejde i udvalget. Hele Kommunikationsudvalget og kommunikationen i Dk blev genstand for en total omstrukturering. Det besluttedes bl.a., at al arbejde med hjemmesiden og facebook nu integreres i Kommunikationsudvalget.

Udvalget vil være den operative enhed for styring af hjemmeside og facebook. Det gamle “set-up” med en webmaster bortfalder således. Vi har desværre på den baggrund været nødsaget til at sige Camilla op som webmaster.- Jeg har haft en god snak med Camilla, der havde fuld forståelse for denne beslutning,

Carsten Philipsen


 

 
Stambogskontoret holder sommerferie
Mandag, 19. juni 2017 18:29

Stambogskontoret holder sommerferie i uge 30-31-32


 

 
Hovedkontoret lukket i uge 29 og 30
Mandag, 19. juni 2017 13:45

Hovedkontoret holder sommerferie i uge 29 og 30

Bemærk:

Efter ferien er kontortiden ændret til torsdag 20-22.


 
Resultat fra Janderup og Herrested
Onsdag, 07. juni 2017 17:33

FVST har i dag meddelt, at de indsendte prøver fra kaninbesætningerne i Janderup i Vestjylland, og Herrested på Østfyn, begge var positive overfor VHD-2.
DK fastholder stadig de anbefalinger, som er meldt ud tidligere, og at man stadig lukker ned for udstillinger, stævner, og samling af kaniner, samt køb og salg af kaniner i en radius på 30 km fra Herrested ved Ørbæk, og Janderup ved Varde.

- Kommunikationsudvalget

 


 

 
Aflysning af arrangementer

Grundet begrundet mistanke om VHD, er der aflyst flere arrangementer, og vi vil nok se den samme udvikling i nærmeste fremtid.
Listen opdateres løbene.

 

Af aflysninger kan nævnes:

2/6-17 til 3/6-17 - Det sønderjyske fælles dyrskue

9/6-17 til 11/6-17 Det fynske dyrskue

15/6-17 til 17/6-17 Det østjyske dyrskue

10/6-17 Sommerudstilling på FDF gården i Ørum

29/6-17 til 1/7-17 Landsskuet i Herning.
Generalforsamlingen er flyttet til sidste halvdel af september og bliver i Herning. Nærmere i Tidsskriftets september nummer.

 

 


 
Begrundet mistanke om VHD
Tirsdag, 30. maj 2017 19:08

Der er meldt om begrundet mistanke i to tilfælde af den meget smitsomme sygdom VHD-2. Det ene tilfælde, hvor der er 25 døde kaniner, er i Ørbæk/Herrested på Fyn, i trekanten Odense, Svendborg og Nyborg. Det andet tilfælde er i Jylland, hvor 70 kaniner er døde i en besætning. Lokaliteten er ikke kendt. Fra begge steder er der indsendt materiale igår til Veterinærinstituttet, med henblik på en laboratorieanalyse og bestemmelse. Tilfældet på Fyn har muligvis sit udspring fra Skærbæk, via Middelfart. Det kan ikke udelukkes at også tilfældet i Jylland, har sit udspring fra Skærbæk.
Indtil nærmere afklaring anbefaler Hovedbestyrelsen, at man forholder sig i ro, og tager de nødvendige forholdsregler i områderne Jylland og Fyn, og kraftigt overvejer afvikling af kanintræf, udstillinger og stævner.
Veterinærinstituttet anbefaler at der ikke afvikles udstillinger, kaninhop, kanintræf og rejser rundt med kaniner, medmindre de er vaccineret. I følge instituttet er den eneste farbare vej til at undgå smittespredning et krav om frivillig vaccination ved udstillinger og stævner.
Så snart der kommer analyseresultater fra Veterinærinstituttet vil det blive meddelt.

Carsten Philipsen
Landsformand

 


 

Senest opdateret: Tirsdag, 30. maj 2017 19:12
 
Foreningslederprisen 2017

Årets pris går til 2 personer – et ægtepar.
De har begge været en del af foreningen siden 1983. Han har stået som lokalforenings formand siden 1990 og gør det stadig. Hun har indtil i år været en markant del af lokalforeningens bestyrelse i de sidste 25 år. De stiller altid op sammen, lige så uadskillelige som de er passioneret for kaninerne og lokalforeningen. De lever og ånder for Racekaninforening Vesthimmerland!

Jytte og Carsten Laursen, tak for jeres store engagement i lokalforeningen.

Jytte har altid været parat med god kaffe og kage, og har været en ihærdig kortopsætter på diverse udstillinger. Carsten har udover lokalformandskabet, været både kasserer og LU formand, senest i Nørager 2015. Dertil er de begge to god for en hjælpende hånd på udstillingerne.

Jytte eller Carsten uden den anden er næsten utænkelig, og derfor skal de begge hærdes med denne pris for deres fælles indsats.

Carsten og Jytte modtog Foreningslederprisen 2017 ved årets repræsentantskabsmøde i Ullerslev den 20. maj 2017.
Et stort tak og tillykke fra DK, for det store arbejde I har lagt i lokalforeningsarbejdet.


 
HB møde 9 april 2017
Torsdag, 11. maj 2017 12:48

Referatet for det sidste HB møde, som blev afholdt d. 9 april, kan nu læses under digital adgang.


 
Roskilde Dyrskue

Som noget nyt i år vil vi prøve at være moderne - så ingen bedømmelseskort.
Der vil blive udsendt anmeldelseskort der skal udfyldes i stedet. Disse skal udfyldes korrekt. Eksempelvis dem som udstiller vildt/ jerngrå, vildtsort må der meget gerne stå på anmeldeskortet hvad det er, da dette skal med når vi udskriver bedømmelseskort.

Med velig hilsen
Inge Andersen 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 4 ud af 28