Danmarks Kaninavlerforening
Hjem

Stambogskontoret ferielukket
Torsdag, 25. juni 2015 19:10


Stambogskontoret holder ferielukket i uge 28 - 30 (6.  - 26. juli)
Der bliver ikke sendt attester ud i den periode.


 
LU 2016 i Viborg
Tirsdag, 09. juni 2015 10:59


Det første info til LU 2016 i Viborg, kan downloades/læses ved at klikke på logo'et herover.


 

 
Stor hæder til tre hopdommere med 20-årsjubilæum
Mandag, 01. juni 2015 06:58


Den 25. marts 1995 – for 20 år siden – blev kaninhop skudt rigtigt i gang i Danmark. Det var på det første kaninhopdommerseminar, som blev afholdt i Horsens med hjælp fra Sverige.

Der blev her uddannet 18 nye kaninhopdommere. Blandt disse pionerer var der tre markante personligheder, der nu har dømt kaninhopkonkurrencer i 20 år i Danmarks Kaninavlerforening – det er en flot indsats og en Danmarksrekord.
De har alle tre været formænd i deres lokalforeninger gennem længere perioder og de har alle tre som lokalformænd været med til at arrangere DM i kaninhop flere gange.
De har alle tre også været aktive og gode støtter på mange måder for DK - listen over deres meriter er lang og flot.
Så de skal i dag hædres for deres lange og store indsats.
De tre er Aksel Nissen, Hedvig Jørgensen og Aase Bjerner. De blev hædret ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter, hvor Aase får en sølvnål, og Aksel og Hedvig, der allerede har henholdsvis sølvnål og guldnål fik DK´s hædersvase.

Aksel var desværre ikke til stede ved repræsentantskabsmødet og vil derfor få overrakt hædersvase og diplom af sin lokalforeningsformand.


 

 
Guldnål til Erik Rasmussen
Mandag, 01. juni 2015 06:48


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Erik Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Kaniner tildelt foreningens højeste udmærkelse Guldnålen.
Erik blev medlem helt tilbage omkring 1963-1964 som en lille dreng på 10-11 år og han har derfor haft 50 års jubilæum i foreningen.
Som dreng kom Erik med sine Tysk Kæmpeschecke i kasser transporteret i en Folkevogn. Erik har lige siden været bidt af kaniner og for øvrigt også fugle.
Han var med til at starte de meget alsidige AKTIV FRITID udstillinger i Ringstedhallen, har været formand for en række jubilæumsudstillinger og tog initiativ til de navnkundige Stenlilleudstillinger.
Det blev Dværgkaniner der blev hovedinteressen og Erik tog i 1976 initiativ til Hermelinklubben og var drivkraften og første formand - det blev grundlaget for vores største specialklub Dværgkaninklubben.
Erik har været racekanindommer i over 30 år. Han er meget kompetent og dygtig og er i dag en af de mest brugte dommere i DK.
Han er medlem af Standardudvalget og Nordisk Standardkomite, hvor han på det nylige møde i Gøteborg valgtes som mødeleder. Det var en stor cadeau.
Han har gennem årene opbygget et stort netværk, som bruges konstruktivt, og som er med til at gøre hans indsats for kaninsagen yderst værdifuld og virkelig kvalificeret.
Det er lykkes ham ved flid og indsigt at højne racekaninopdrættet i Danmark til gavn og glæde for kaninsagen for alle seriøse medlemmer af DK.

Det store målrettede arbejde gennem mange år og hans virke på alle områder gør ham værdig og fortjent til at modtage DK’s højeste udmærkelse Guldnålen.


 

 
Foreningslederprisen 2015 går til Jesper Tranberg
Mandag, 01. juni 2015 06:25


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Jesper Tranberg overrakt foreningens foreningslederpris.

Trods sin unge alder har han formået at skabe mange aftryk og styrke sin lokalforening, hvor han er en værdsat formand, der på sin stille og rolige måde får tingene til at lykkedes. Han har slidt og slæbt med at bringe foreningens kaniner til de store udstillinger. Hans team ser vi overalt på udstillinger.
Han har sikret sin forening en stærk base, der bl.a. har betydet, at foreningen får en hal stillet til rådighed vederlagsfrit. En udstillings i hans forening er noget af det flottese og mest velbesøgte, med dommere fra Norge.
Det er også en bedrift at holde et velbesøgt månedligt møde i foreningen.

Jesper er et godt eksempel for mange foreningsledere og hans hjerte banker for foreningen.


 
Manglende tidsskrifter
Mandag, 11. maj 2015 15:51

Så har Post Danmark meldt tilbage, de har fundet vores manglende tidsskrifter.

De vil blive sendt ud som A-post og skal gerne være i postkasserne hos alle på onsdag den 13. maj.

Susanna


 
Tilmelding til Det Fynske Dyrskue
Mandag, 11. maj 2015 12:13


Da vi nærmer os sidste frist for tilmelding til Det Fynske Dyrskue (søndag den 18. maj) og da et udeblevet tidsskrift ikke har gjort det lettere, at finde info om tilmelding, prøver vi at give fynboerne en hjælpende hånd her.
Info om tilmelding kan findes under udstillingskalender i menuen til venstre eller ved at klikke på billedet herover.


 

 
Manglende tidsskrift
Fredag, 08. maj 2015 15:21

Mange har endnu her d. 8. maj ikke fået tidsskriftet endnu. Det er afleveret til postvæsenet onsdag d. 28. april, og jeg har hørt, der er medlemmer, der har fået det lørdag, mandag og onsdag. Jeg ved også, at det ikke er de lokale posthuse, der ligger og smøler med dem, de har ikke set noget til dem.
Men hvor de så er strandet, er en gåde. Jeg gætter på, at en eller flere kasser med tidsskrifter er landet bag en dør, en palle eller under et bord, og hvornår postvæsenet finder dem er uvist.
Jeg ved, hvor meget det er savnet rundt om, men vi kan desværre ikke gøre andet end at bevæbne os med tålmodighed og så kraftigt at overveje at tilmelde os det digitale tidsskrift, så vi har det i baghånden, hvis dette her gentager sig.
Bladudvalget arbejder på sagen.

Ela


 

 
Rep. mappen 2015 on-line
Søndag, 26. april 2015 12:00


Repræsentantskabsmappen 2015 er nu on-line og kan læses under de digital adgang.
Hvis i ikke har adgang dertil, kan i få det ved at henvende sig sig til Hovedkontoret. Samtidig får i adgang til det digitale tidskrift, som gerne er på nettet 5-6- dage før papirudgaven lander i postkassen.
I vil stadig modtage papirudgaven, som i plejer.

Det kræver selvfølgelig, at i er medlem af DK og har et avlernummer for at få adgang.


 
DK pjecer opdateret
Søndag, 19. april 2015 14:37

Alle DK pjecerne er nu opdateret og lagt online. De kan downloades under pjecer.

Der er også lavet 2 nye, en pasningsvejledning for kaniner og en pjece om selvforsyning, hvor Tine Kortenbach har været med indover.
De er kun lavet i farveudgave, men der arbejdes på at finde et mere farvebesparende design.

 


Senest opdateret: Søndag, 27. maj 2018 19:29
 
Kæmpeklubben med ny hjemmeside
Fredag, 12. juni 2015 19:21


Kæmpeklubben har fået ny hjemmeside - bemærk også at den har fået ny webadresse, så i kan ikke benytte jeres gamle links. Den kan findes her: http://kaempeklubben.123hjemmeside.dk/


 
Nyt fra rep. mødet
Mandag, 01. juni 2015 10:31

HB fortsætter uændret, men der blev valgt ny revisor, hvor Kate Nielsen erstatter Helle Pia Mortensen og ny suppleant til HB er Flemming Otto Mønsted, som erstatter Jan Pedersen.
Vi byder de nye velkommen og takker de afgående for indsatsen.


 
Årets Ildsjæl 2015 går til Flemming og Heidi Mønsted
Mandag, 01. juni 2015 06:52


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Flemming og Heidi Mønsted overrakt foreningens nystiftede pris for Årets Ildsjæl.
Prisen er stiftet for at hædre dem, der har gjort noget helt særligt, igangsættende med nye projekter og tiltag – rigtige ildsjæle.
Heidi og Flemming har gjort et kæmpe arbejde for kaninhop, har opbygget kaninhop i deres egen forening med stort stigende medlemstal af engagerede hoppere. Det er kun få år siden de startede op med hop og har siden sat deres meget gode og positive præg på hopaktiviteterne. De bruger weekender og fritid på kaninhop. Overalt står de rundt i landet i blæst og regn og arrangerer kaninhopstævner og giver opvisninger. Heidi blev uddannet kaninhopdommer sidste år og er nu en af de meste brugte dommere.

De er et par gode ambassadører for vores kaninaktiviteter og de bliver også tid på at arrangere udstillingerne og udstille kaniner.


 

 
Guldnål til Find O. Hansen
Mandag, 01. juni 2015 06:40


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Find O. Hansen fra Herning og Omegns Kaninavlerforening tildelt foreningens højeste udmærkelse Guldnålen.
Find har været medlem siden 1950érne, han har været formand for Ringkøbing Kredsen og har været med i HB. Da kredsene blev lukket var han med til at starte Vestjyske kaniner for at kunne fastholde samarbejdet mellem foreningerne i Vestjylland og er her en dynamisk formand.
Hans militære karriere har smittet af, men han er et lunt og varmt menneske.

Han tog opfordringen op med at afholde kaninudstilling i Herning med Fjerkræforeningens Landsudstilling, hvor han har ydet en stor indsats og har styr på tingene.


 

 
Fejl i rep. mappen
Onsdag, 13. maj 2015 10:50

Der er desværre indsneget sig en fejl i rep. mappen.
Der er nu oploadet en 2. udgave under digital adgang.
Hvis i i laver jeres egen udskrift af mappen, så husk at kontrollerer at der står 2. udgave på forsiden :-)


 
Veteran- og pensionist arrangement
Mandag, 11. maj 2015 12:38

Årets sommerdag i Veteran og Pensionistklubben holdes i Ringsted/Benløse hos Michael Christensen den 9. juli.

Læs mere her.


 
Aftenudflugt med Viborg KAF

Viborg Kaninavlerforening arrangere aftenudflugt på tirsdag den 12 maj, vi mødes kl 19.00 hos Kenn Mikkelsen, Vestermarken 20 i Bjerringbro og ser hans stald og derefter ned til Svend Erik Nielsen og se nærmere på hans kaniner.

Tilmelding hurtigst muligt til Poul Erik på tlf 26 70 93 30..

 


 

 
VHD påvist i Storkøbenhavn
Mandag, 27. april 2015 16:34

Der er påvist VHD (RHD/rabbit viral haemorrhagic disease) i en kæle-kaninbestand i Storkøbenhavn.
2 ud 8 kaniner i hustanden er døde. Dødsfaldene skete i slutningen af marts.

Der arbejdes i øjeblikket på at få typebestemt hvilken VHD variant der er tale om. Kaninejere bedes træffe de fornødne foranstaltninger i forhold til denne smitsomme og dødelige sygdom.
Der kan vaccineres effektivt mod VHD type 1 med en kombinationsvaccine der også yder god beskyttelse mod Myxomatose (kaninpest).


 
"Mappe-møde" i Horsens
Mandag, 20. april 2015 05:35

Horsens og Omegns Kaninavlerforening inviterer til "mappe-møde" den 18. maj kl. 19 for at drøfte indholdet af repræsentantskabsmappen forud for repræsentantskabsmødet den 30. maj.
Mødet foregår på Naturcenter Skovgaard, Vandværksvej 32, Egebjerg, 8700 Horsens. Alle medlemmer i såvel Horsens som fra andre lokalforeninger er meget velkomne.
Tilmelding nødvendig på http://tilmelding.kaniner.dk/MappeHorsens2015/ senest den 15. maj. Spørgsmål rettes til Aase Bjerner på 75 61 77 94 eller 22 11 77 94.


 
Fynsmøde
Mandag, 06. april 2015 09:16

Alle fynske medlemmer inviteres til Fynsmøde TIRSDAG D. 19 MAJ KL. 19.00 i Stjernens Klubhus, Gl. Skårupvej 1, 5700 Svendborg hvor vi gennemgår repræsentantskabsmappen.

Det Fynske HB-medlem
Lars K. Hansen


 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste > Sidste >>

Side 12 ud af 28