Hjem

Pressemeddelelse om VHD
Mandag, 29. august 2016 21:32

Den officielle pressemeddelelse fra DK udsendt i dag til ca. 65 medier og alle lokalforeninger.
Læs den og del den videre, så det kommer ud i alle kroge af kongeriget.

Hent den her.


 
Den aktuelle situation omkring kaninsygdommen (R)VHD2
Søndag, 28. august 2016 18:58

Danmark fik for godt en uge siden udbrud af kaninsygdommen (R)VHD2 på Bornholm, hvor vildkaniner og en håndfuld avleres tamkaniner er ramt. Det der er sket på Bornholm, er selvsagt en katastrofe for avlerne på Bornholm. De brave folk har dog handlet og handler situationen til et flot 12-tal. De har gjort det ultimative for at kontrollere situationen, og har igangsat sikkerhedsforanstaltninger, der rækker langt ud over Fødevarestyrelsens generelle anbefalinger.

Læs mere…
 
Aflysning af kaninarrangementer
Lørdag, 27. august 2016 20:18

På baggrund af VHD2 situationen, især i Sydsverige og Nordtyskland, anbefaler Danmarks Kaninavlerforenings Hovedbestyrelse på det kraftigste, at man ude i foreningerne aflyser alle kaninudstillinger og samlinger af kaniner og i videst muligt omfang også mødearrangementer blandt kaninholdere.

Anbefalingen gælder fra d.d og foreløbig frem til og med den 3. oktober.
Hovedbestyrelsen følger som hidtil nøje situationen og vil løbende informere herom.


 

 
Medlemstal på hjemmesiden
Torsdag, 25. august 2016 18:48

Medlemstallene for de forskellige lokalforeninger vil fra dags dato ligge på kaniner.dk og bliver der opdateret en gang i kvartallet.
De første tal som er on-line er fra 30. juni 2016

Samtidig forsvinder medlemstallene fra tidsskriftet.


 

 
Mistanke om VHD
Mandag, 22. august 2016 16:06

Der er mistanke om et udbrud af VHD i en besætning med mange dødsfald. Der er udtaget materiale og sendt til laboratoriemæssig undersøgelse. Situationen i besætningen er fastfrosset, så der ikke er kontakt til andre kaniner og mennesker, der har med kaniner at gøre.

Hvis diagnosen bliver stillet, vil Fødevarestyrelsen udstikke retningslinier for håndtering af situationen. VHD er den alvorligste sgdom, der kan ramme et kaninhold, og overalt i Europa (- Norge, Finland og Island har der været rapporeret om stor og stigende udbredelse af sygdommen.

Når svar på undersøgelsen foreligger vil der blive givet videre orientering.

Jørgen Larsen


 
Ny lokalforening
Lørdag, 16. Juli 2016 08:39

Øst- og Midtfyns Kaninforening er nu en realitet. Formanden som er valgt på stiftende generalforsamling den 24/6 -2016 er

Karin Moslund.

Kontaktoplysninger findes under lokalforeninger.

Foreningens Facebookgruppe kan findes her.

 


 
Hovedkontoret ferielukket
Fredag, 01. Juli 2016 06:54

Hovedkontoret holder ferielukket i uge 29 - 31 (18. - juli - 7. august)

Der må påregnes længere svartider i den periode, så husk at bestille bedømmelseskort i god tid :-)


 

 
Kæmpeklubben med ny hjemmeside
Torsdag, 16. juni 2016 22:47

Kæmpeklubben har fået ny hjemmeside. Bemærk at den nu ligger på http://www.kaempeklubben.dk/


 

 
Hvid Land på Roskilde Dyrskue
Tirsdag, 31. maj 2016 23:15

Folderen: ”Hvid Land – Danmarks nationale kaninrace”, som beskriver den eventyrlige historie om vores helt egen kaninrace, kan anskaffes i DK’s PR-stand på Roskilde Dyrskue i denne weekend, d. 3. – 5. juni. Folderen samt avlerregister over Hvid Land-avlere offentliggøres ligeledes her på hjemmesiden fredag d. 3. juni.
Pjecen kan downloades ved at klikke på billedet herover, eller under pjecer.


 
Foreningslederprisen 2016
Mandag, 23. maj 2016 16:16


På Repræsentantskabsmødet i Ullerslev den 21. maj 2016 modtog Erik Andersen fra Viborg og Omegns Kaninavlerforening Foreningslederprisen 2016.

Erik Har siddet i Viborgs bestyrelse i 40 år og været medlem af DK siden 1964. Han er i dag kasserer i Viborg.

Han har gennem alle årene været en meget stor arbejdskraft for Viborg og siger aldrig nej til at yde en ekstra indsats eller gå i gang med nye tiltag. Han var en af de bærende kræfter til Viborgs LU i 2010, 2011, 2012 og senest ved LU i 2016. Erik kan simpelthen ikke undværes, når det gælder de store udstillinger. Han og familien klarer alt, lige fra bure, opstilling til cafeteriet. Ja, det er hele familien der tager fat. Det så man tydeligt ved det sidste LU. Erik Andersens tilgang, arbejdskraft og flid er “krumtappen” til en udstillings succes. Men også året rundt, er det Erik der tager fat med bure og de mange praktiske opgaver, der er grundlaget for en stærk forening.

Erik Andersen og familien har så rigelig fortjent DK’s Foreningslederpris.

DK siger et stort tillykke og håber på mange gode år for den meget aktive Erik Andersen og hans familie.

Det er velfortjent.


 

 
Mistanke om VHD på Sjælland
Mandag, 29. august 2016 16:00

Vi er i dag blevet kontaktet af en kaninejer, der pludselig har mistet sine 3 kaniner i Glumsø. Dyrlægen mener uden obduktion eller nærmere analyse at det sandsynligvis er VHD, og dyrlægen er også kontaktet af en kaninejer i Skævinge der har været ude for det samme.

Kaninerne er brændt, og ikke analyseret nærmere.

Så derfor er det "kun" en mistanke.


 
Retningslinier for (R)VHD2 (opdateret 30. august)
Søndag, 28. august 2016 11:45

Den smitsomme og yderst dødelige kaninsygdom (R)VHD2 (også kaldet Kaningulsot) har ramt Danmark d. 24/08-2016. Type 2 har været kendt siden 2010 i Frankrig, og den har ramt flere europæiske lande.

I den forbindelse har Danmarks Kaninavlerforening følgende oplysninger og retningslinier, som alle kaninejere – uanset antal og formål – bør læse og forholde sig til.

Senest opdateret: Fredag, 02. september 2016 16:46
Læs mere…
 
Danske hoppere bliver hjemme fra EM 2016 i kaninhop
Lørdag, 27. august 2016 07:59

Danske hoppere bliver hjemme fra EM 2016 i kaninhop

Pga. den tiltagende situation med VHD-2 rundt omkring i Europa, bl.a. i Tyskland, har den danske delegation til EM i fællesskab besluttet sig for at blive hjemme fra EM den 2.-4. september.


 
Mistanke på Bornholm er VHD
Onsdag, 24. august 2016 11:48

Mistanken om VHD, type 2 på Bornholm er bekræftet, og vi følger Fødevarestyrelsens anbefalinger omkring håndtering af situationen.

Det skal samtidig understreges, at der er en ganske lille risiko for smittefarligt samkvem - uanset hvor i landet man befinder sig.


 
Lærerig sommertur med RUVK
Lørdag, 16. Juli 2016 14:35

Ringkøbing - Ulfborg - Vemb Kaninavlerforening arrangerer lærerig sommertur den 6. august, hvor der blandt meget andet skal diskutteres  kaninfarver, ørelængde og form, .
Læs nærmere om det det spændende arrangement i aktivitetskalenderen under andre arrangementer, eller ved at klikke her.


 
Ny dommeraspirant
Torsdag, 14. Juli 2016 16:38

På Landsskuet i Herning bestod Kristian Mose Kristensen aspirantprøven, og er antaget som dommerelev pr. 1. september 2016. Det er vores håb, at man vil tage godt imod Kristian ude i foreningerne.

Dommerudvalget.


 
Stambogskontoret holder sommerferie
Fredag, 24. juni 2016 18:39

Stambogskontoret holder ferielukket i uge 29 - 31 (18. juli  - 7. august)

Der bliver ikke sendt attester ud i den periode.


 

 
Afkomsattester til download
Onsdag, 15. juni 2016 22:15

Afkomsattester kan nu downloades gratis under digital adgang til selvprint.

Har man ikke mulighed for at printe selv, kan der bestilles og betales for print hos Susanna på  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.


 
Årets Ildsjæl 2016
Mandag, 23. maj 2016 16:18


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 121. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Anne-Mette Fogh fra Haderslev Kaninavlerforening overrakt foreningens pris for Årets Ildsjæl. Prisen hædrer dem, der har gjort noget helt særligt med igangsættende af nye projekter og tiltag – rigtige ildsjæle.

Anne-Mette Fogh er relativ ny inden for kaninhop. Hun startede sit første stævne i august 2012 og allerede en måned efter blev Haderslevs faste hoptræning flyttet til gården, hvor Anne-Mette bor og det har været hoptræningens faste tilholdssted lige siden. Anne-Mette har siden stået for at arrangere hopstævner i Haderslev. I starten af 2014 startede hun som juniorkaninhopdommeraspirant og var i løbet af få måneder uddannet kaninhopdommer, hvilket specielt Haderslev har haft stor glæde af lige siden. De fleste andre foreninger i Danmark har også stor glæde af Anne-Mette, da hun ofte kommer rundt i landet både som dommer og som deltager, hvor hun kommer helt til Aalborg i nord til Storstrøm i sydøst.

Da Anne-Mette for 2 år siden kom ind i bestyrelsen for Haderslev sagde hun straks Ja til at påtage sig det hårde (og til tider utaknemmelige) hverv som kasserer og ved siden af kassererjobbet har hun også været hovedkvinden bag deres nye hjemmeside i lokalforeningen og hun har oprettet en Facebookside, hvor hun promoverer foreningen flot.

Alt dette får Anne-Mette tid til samtidig med, at hun passer både skolegang, fritidsjob, kæreste og familie.


 

 
Nyt æresmedlem i DK
Mandag, 23. maj 2016 16:13


På det 121. Repræsentantskabsmøde den 21. maj 2016 i Ullerslev blev André Jørgensen fra Hørsholm-Lyngby Kaninavlerforening udnævnt til Æresmedlem i Danmarks Kaninavlerforening.

Det er DK´s højeste anerkendelse og hædersbevisning, og André Jørgensen bliver den 5. i rækken af nulevende æresmedlemmer.

Han blev medlem af DK i 1970 og straks derefter lokalforeningsformand i Hørsholm. Han har været medlem af DK´s Hovedbestyrelse, Forretningsudvalg, Lovudvalg, og Landsudvalget i mange år. Han er også tidligere formand for Københavnskredsen og Frederiksborgkredsen.

André har viet næste 50 år af sit liv til kaninsagen og har altid været klar når der blev kaldt.

Læs mere…
 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 8 ud af 28