Danmarks Kaninavlerforening
Hjem

Hovedbestyrelsens vurdering og anbefalinger vedr. VHD2
Torsdag, 22. september 2016 22:17

Hovedbestyrelsens vurdering og anbefalinger vedr. VHD2

HB tog en beslutning, efter tilfældene på Bornholm, om at anbefale, at man ikke afviklede samlinger af kaniner og mødearrangementer blandt kaninholdere frem til 3. oktober, for at forsøge at fastfryse situationen og danne os et bedre overblik over udbredelsen.

Situationen er pt., at der er konstateret VHD hos flere besætninger på Bornholm forårsaget af udbrud hos de vilde kaniner på øen. Derudover er der konstateret VHD blandt de vilde kaniner på Endelave. .

HB har efter nøje konsultation med veterinærerne vurderet, at den aktuelle VHD2 situation åbner op for udstillinger og stævner efter den 3. oktober, når dette sker med forsigtighed og varsomt. Det vil være den lokale forenings vurdering og afgørelse. Dette dog med undtagelse af Bornholm, hvor der stadig efter det oplyste, dør kaniner i den vilde bestand.

Hovedbestyrelsen fraråder på det kraftigste kaninkontakt til Bornholm, Endelave og Fanø (pga. myxomatose), samt at man skal være ekstra påpasselig i områder med vildkaniner og i forbindelse med kontakt til udlandet, i særdeleshed Sverige og Tyskland.

Overordnet skal man bruge den sunde fornuft på baggrund af de mange informationer der er givet om nødvendige tiltag og foranstaltninger.

 

Hovedbestyrelsen


 
Grænseegnen har fået ny hjemmeside
Mandag, 12. september 2016 17:48

Grænseegnens nye hjemmeside er nu on-line - find den ved at klikke på logoet.


 
Anmeldelse af VHD
Torsdag, 08. september 2016 11:59

Da der har hersket lidt tvivl og usikkerhed om anmeldelse af VHD og omkostningerne ved analyse, vil jeg hermed ridse lovsættet op.

VHD og dets antigeneriske mutation og type 2 er anmeldelsespligtig. VHD er en såkaldt liste 2 sygdom.

Læs mere…
 
Øst- og Midtfyns kaninforening starter med kassebedømmelse
Fredag, 02. september 2016 21:04

Øst- og Midtfyns Kaninforening starter foreningens arrangementer, samt udstillingssæsonen for nye og gamle avlere, ud med en kassebedømmelse søndag d. 23. oktober klokken 13 på adressen Pårupvej 41, 5540 Ullerslev.

Læs mere i udstillingskalenderen eller klik her.


 
Udskiftning i Hopudvalget
Torsdag, 01. september 2016 16:33

Kaninhopdommerklubben har haft indkaldt til valg af klubbens repræsentanter til Hopudvalget. Der har kun været 2 opstillede kandidater og klubben har derfor uden valg indstillet disse 2 til Hopudvalget. Udskiftningen i Hopudvalget sker pr. 1. september 2016. Det er Lisa Gress og Janni Brenholdt, som er de 2 nye kandidater. I kan læse hvad de 2 nye står for på Kaninhopdommerklubbens hjemmeside på http://dommerklub.hopudvalget.dk/. Lisa og Janni udskifter Heidi Mønsted og Christina Andersen, som i 2 år har siddet i Hopudvalget som Kaninhopdommerklubbens repræsentanter.

HB vil gerne takke Heidi og Christina mange gange for deres indsats gennem 2 år i Hopudvalget.

Hovedbestyrelsen


 
Mistanke om VHD på Sjælland
Mandag, 29. august 2016 16:00

Vi er i dag blevet kontaktet af en kaninejer, der pludselig har mistet sine 3 kaniner i Glumsø. Dyrlægen mener uden obduktion eller nærmere analyse at det sandsynligvis er VHD, og dyrlægen er også kontaktet af en kaninejer i Skævinge der har været ude for det samme.

Kaninerne er brændt, og ikke analyseret nærmere.

Så derfor er det "kun" en mistanke.


 
Retningslinier for (R)VHD2 (opdateret 30. august)
Søndag, 28. august 2016 11:45

Den smitsomme og yderst dødelige kaninsygdom (R)VHD2 (også kaldet Kaningulsot) har ramt Danmark d. 24/08-2016. Type 2 har været kendt siden 2010 i Frankrig, og den har ramt flere europæiske lande.

I den forbindelse har Danmarks Kaninavlerforening følgende oplysninger og retningslinier, som alle kaninejere – uanset antal og formål – bør læse og forholde sig til.

Senest opdateret: Fredag, 02. september 2016 16:46
Læs mere…
 
Danske hoppere bliver hjemme fra EM 2016 i kaninhop
Lørdag, 27. august 2016 07:59

Danske hoppere bliver hjemme fra EM 2016 i kaninhop

Pga. den tiltagende situation med VHD-2 rundt omkring i Europa, bl.a. i Tyskland, har den danske delegation til EM i fællesskab besluttet sig for at blive hjemme fra EM den 2.-4. september.


 
Mistanke på Bornholm er VHD
Onsdag, 24. august 2016 11:48

Mistanken om VHD, type 2 på Bornholm er bekræftet, og vi følger Fødevarestyrelsens anbefalinger omkring håndtering af situationen.

Det skal samtidig understreges, at der er en ganske lille risiko for smittefarligt samkvem - uanset hvor i landet man befinder sig.


 
Lærerig sommertur med RUVK
Lørdag, 16. Juli 2016 14:35

Ringkøbing - Ulfborg - Vemb Kaninavlerforening arrangerer lærerig sommertur den 6. august, hvor der blandt meget andet skal diskutteres  kaninfarver, ørelængde og form, .
Læs nærmere om det det spændende arrangement i aktivitetskalenderen under andre arrangementer, eller ved at klikke her.


 
Fokus på VHD2 nyt og vacciner
Mandag, 19. september 2016 15:13

Kig her og læs nyt om VHD2. Her kan du også læse om anmeldelsesret og - pligt.

Du kan også læse om hvad der er op og ned om vaccinationer..Om erfaringer med vaccination, om bivirkninger og om priser.

Og så er der informationer om hvad de gør i landene omkring os

Dværgkaninklubben har i sit Nyhedsbrev medio september sat fokus på alt dette, og du kan læse den spændende og fyldige artikel HER


 
Syge kaniner på Endelave og Fanø
Torsdag, 08. september 2016 12:40

Pressen beretter om VHD2 mistanke blandt døde kaniner på Endelave. Fra lokalt hold er der, i følge pressen, indsendt en kanin til analyse hos DTU-veterinærafdelingen for at få be- eller afkræftet VHD2. Resultatet skulle foreligge sidst i indeværende uge. DK følger situationen og informerer når der er nyt at berette.

Der meldes også om Myxomatose udbrud blandt vildkaniner på Fanø. Ved denne tid er der årligt udbrud af myxomatose på Fanø. I år vurderer veterinærerne, i følge pressen, at udbruddenes antal er væsentlig større end normalt, grundet en meget stor population af vildkaniner.

HB


 
EU-Parlamentet diskuterer kaniners velfærd
Mandag, 05. september 2016 08:34

Torsdag den 8. september sætter Europa-Parlamentet fokus på budgetter, langsigtet økonomisk politik, flygtningesituationen og kaniners velfærd.

I EU-Parlamentets landbrugsudvalg er der noget så konkret og spillevende som kaniner på dagsordenen. Udvalget skal behandle et udkast til en rapport, der opfordrer EU-Kommissionen til at stille forslag om minimumsstandarder for kaniners velfærd. Den radikale EU-parlamentariker Jens Rohde er den liberale gruppes ordfører på rapporten. På udvalgets dagsorden er også en rapport om, hvordan EU’s fælles landbrugspolitik kan skabe flere jobs.

Carsten Philipsen

Landsformand


 
VHD plakat til ophængning
Torsdag, 01. september 2016 18:04

Der er lavet en plakat til udprint og ophængning alle de steder hvor i synes, at det er nyttigt. Det kan være i forretninger, foderstoffirmaer, skoler og lignende. Men husk at hvis i hænger den op offentlige steder skal i lige spørge kommunen..

Den kan downloades her.


 
Pressemeddelelse om VHD
Mandag, 29. august 2016 21:32

Den officielle pressemeddelelse fra DK udsendt i dag til ca. 65 medier og alle lokalforeninger.
Læs den og del den videre, så det kommer ud i alle kroge af kongeriget.

Hent den her.


 
Den aktuelle situation omkring kaninsygdommen (R)VHD2
Søndag, 28. august 2016 18:58

Danmark fik for godt en uge siden udbrud af kaninsygdommen (R)VHD2 på Bornholm, hvor vildkaniner og en håndfuld avleres tamkaniner er ramt. Det der er sket på Bornholm, er selvsagt en katastrofe for avlerne på Bornholm. De brave folk har dog handlet og handler situationen til et flot 12-tal. De har gjort det ultimative for at kontrollere situationen, og har igangsat sikkerhedsforanstaltninger, der rækker langt ud over Fødevarestyrelsens generelle anbefalinger.

Læs mere…
 
Aflysning af kaninarrangementer
Lørdag, 27. august 2016 20:18

På baggrund af VHD2 situationen, især i Sydsverige og Nordtyskland, anbefaler Danmarks Kaninavlerforenings Hovedbestyrelse på det kraftigste, at man ude i foreningerne aflyser alle kaninudstillinger og samlinger af kaniner og i videst muligt omfang også mødearrangementer blandt kaninholdere.

Anbefalingen gælder fra d.d og foreløbig frem til og med den 3. oktober.
Hovedbestyrelsen følger som hidtil nøje situationen og vil løbende informere herom.


 

 
Medlemstal på hjemmesiden
Torsdag, 25. august 2016 18:48

Medlemstallene for de forskellige lokalforeninger vil fra dags dato ligge på kaniner.dk og bliver der opdateret en gang i kvartallet.
De første tal som er on-line er fra 30. juni 2016

Samtidig forsvinder medlemstallene fra tidsskriftet.


 

 
Mistanke om VHD
Mandag, 22. august 2016 16:06

Der er mistanke om et udbrud af VHD i en besætning med mange dødsfald. Der er udtaget materiale og sendt til laboratoriemæssig undersøgelse. Situationen i besætningen er fastfrosset, så der ikke er kontakt til andre kaniner og mennesker, der har med kaniner at gøre.

Hvis diagnosen bliver stillet, vil Fødevarestyrelsen udstikke retningslinier for håndtering af situationen. VHD er den alvorligste sgdom, der kan ramme et kaninhold, og overalt i Europa (- Norge, Finland og Island har der været rapporeret om stor og stigende udbredelse af sygdommen.

Når svar på undersøgelsen foreligger vil der blive givet videre orientering.

Jørgen Larsen


 
Ny lokalforening
Lørdag, 16. Juli 2016 08:39

Øst- og Midtfyns Kaninforening er nu en realitet. Formanden som er valgt på stiftende generalforsamling den 24/6 -2016 er

Karin Moslund.

Kontaktoplysninger findes under lokalforeninger.

Foreningens Facebookgruppe kan findes her.

 


 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 7 ud af 28